Korábbi írásaink

A tavasz ébredése; az eredet a feng shui szemüvegén át

2012 március

Tavasszal téli álmából felébred a természet és a megújulást, az újrakezdést, a lehetőségek tárházát vetíti elénk… A környezetünk megszínesedik, életre kel. Az ősszel elhullajtott magvak erőre kapnak, hogy a bennük lévő növények megmutassák magukat. Az ébredő természet egy csoda, amit minden évben átélünk...

A teljes cikk

2012 a Sárkány éve

2012 február

Február 4-én köszönt be a jang Víz – Sárkány (jang Föld, jin Fa, jin Víz) éve.
Ez az év bizonyára felfokozott érzelmeket és cselekedeteket hoz asztrológiai jegyektől és nap mesterektől függetlenül is, hiszen – tévesen értelmezve - erre az évre „jósolja” a maja naptár a „világvége” eljövetelét...

A teljes cikk

Meghitt, békés, boldog otthonteremtés, nem csak karácsonykor…

2011 december

A harmonikus otthon megteremtése, így Karácsony táján, talán még nagyobb szerepet kap életünkben. Lázasan készülődünk, sütünk, főzünk, ajándékot keresgélünk...

A teljes cikk

Tradicionális feng shui tanácsadás – a legkisebb ellenállás irányában

2011 szeptember

A TRADICIONÁLIS FENG SHUIVAL egy igazán hatásos eszközt kaphat a családja arra, hogy otthonukban és életükben helyre álljon az egyensúly.

A teljes cikk

2011 – a jin Fém-Nyúl év

2011 január

Nap állása szerint a (szoláris) újév 2011-ben február 4-én kezdődik, ami egyben a tavasz kezdetét is jelzi.

A teljes cikk

 

Bevezetés a feng shui rejtelmeibe - Galgahévízen

2010 augusztus

Augusztus 1-én Galgahévízen az Ökofalu kezdeményezés nyílt napján, a tudatosság jegyében meghirdetett programok között szerepelt a „Bevezetés a feng shui rejtelmeibe” című előadás. Hogyan is hozható kapcsolatba egy számunkra idegen, távoli kultúra „terméke” egy magyar ökofaluval, a tudatosságot és a fenntartható életet népszerűsítő nap programjával?

A teljes cikk

 

Kérdezzen tanácsadóinktól!

2010 augusztus

„Volna egy kérdésem a hálószobával kapcsolatban. Jelenleg egy bérlakásban lakunk még egy évig. Sajnos a hálószoba berendezése teljesen ellentétes a Feng Shui elveivel: az ajtóval szemben vannak az ablakok, és az ágy is az ajtóval szemben van. Tehát az ágy pontosan az energia áramlás kellős közepén van. Sajnos nincs mód átrendezni a szobát. Meg szeretném tudni, hogy ellensúlyozható-e a negatív energiaáramlás bármilyen eszközzel: kristállyal, színnel, tükörrel, stb., hogy a rossz hálószoba elrendezés ne menjen az egészségünk és kapcsolatunk kárára.”

A tanácsadó válasza

 

Mestereink, iskoláink

2010 június - július

Szeretnénk megismertetni Önöket a feng shui és a kínai asztrológiai képzésünk hátterét és forrását biztosító FSRC (Feng Shui Research Center) alapítójával, az oktatás alapelveivel, és a feng shui elsajátításának egyedülálló módszerével.

A cikk első része (június), a cikk második része (július).

Előadást tartottunk 2010. április 17-én Gödön a Harmónia Napon

2010 április

A Harmónia Napot testi-lelki környezetünk harmóniájának megőrzése jegyében rendezte meg a gödi Homeopátiás Klub.

A teljes cikk

Drága mulatság a Feng Shui?

2010 április

Mikor lakásvásárlásba vagy -felújításba kezd valaki, és sikerül az új otthon megteremtéséhez szükséges forrásokat megszerezni, azon gondolkodik, hogyan tudná minél szebben és jobban kialakítani otthonát.

A teljes cikk

Feng Shui vs Vaszati

2010 február

Az utóbbi időben több olyan hirdetés jelent meg az interneten, amelyekben a feng shui és a feng shui tanácsadók lejáratásával próbálják a vaszati iránt érdeklődők táborát gyarapítani. Ez a módszer nemcsak erkölcsileg kérdőjelezhető meg, tartalmát tekintve is arról árulkodik, hogy a szerzője nem ismeri a feng shui eredetét és az alapelveivel sincs tisztában.

A teljes cikk

Mit hoz az arany tigris?

2010 február

Mire számíthatunk ebben az évben, amikor a fa energiája életteli, és erős? Megújulásra, változásra, a kreatív energiák felerősödésére, innovatív, akár forradalmi ötletek felbukkanására, és arra, hogy a tavalyi év lassú tempójához képest sokkal nagyobb sebességet tapasztalhatunk minden téren.

A teljes cikk

 

Kerüljük az összetűzést Jupiter hercegével!

2010 február

A potenciálisan veszélyt jelentő irányok ismerete segítségünkre lehet abban, hogy előre megtervezzük a nagyobb aktivitással járó munkákat, a házon belül és kívül egyaránt. A megfelelő óvintézkedések segítségével megelőzhetünk számos kellemetlenséget.

A teljes cikk

Egy jó üzlet is feng shuival kezdődik: üzletkiválasztás

2010 január

Egy kedves ügyfelünk, aki üzlethelyiség kiválasztása miatt kért segítséget tőlünk, tette fel azt a nagyon jó kérdést, hogy vajon az üzlet profiljának megfelelően értékeljük-e a potenciális üzletet érő energiákat, hisz nem ugyanakkora pl. egy ABC, egy kávéház vagy egy ügyvédi iroda forgalmának nagysága, és tevékenységük is eltér egymástól.

A teljes cikk

A tévhitek jegyében

2009 december

Decemberi írásunkat annak szenteljük, hogy tisztázzunk néhányat a Magyarországon Feng Shui címszó alatt elterjedt téveszmék közül. Ezek gyakran teljesen szükségtelen változtatásokra sarkallják azokat, akik az internetet ellepő általános, „feng shuis” praktikákat szeretnék alkalmazni.

A teljes cikk

Feng Shui az üzleti életben

2009 november

Az üzleti életben vezető pozíciót betöltő világcégek sokasága kérte már ki feng shui konzultáns tanácsát és használta ki az általa elérhető előnyöket. Nem kezdjük ismét sorolni őket, hiszen már rengetegen vannak, és az interneten bárki megtalálhatja az erre vonatkozó információkat.

A teljes cikk

A Négy Pillér analízis gyakorlati alkalmazása 3. rész:
Négy Pillér és karrier

2009 november

A Négy Pillér analízis kiváló eszköz lehet a kezünkben a megfelelő hivatás kiválasztásában is. Egy személy életének kiegyensúlyozásához a leghatékonyabb módszer a megfelelő tevékenység kiválasztása. Ezt a Négy Pillért nem tekintve is könnyen beláthatjuk, hisz napjaink kb. harmadát a munkával töltjük, melynek célja legelsősorban a havi fizetésünk kézhezvétele és számláink kiegyenlítése.

A teljes cikk

Feng Shui és egészség

2009 október

Az időjárás szélsőségeit a természettől elszakadt ember szervezete nehezen követi, alulműködő immunrendszere alig tart lépést környezeti ártalmak hatására ritmusából kizökkent éghajlati változásokkal…

A teljes cikk

 

A Négy Pillér analízis gyakorlati alkalmazása 2. rész:
Egészséges életmód és a Négy Pillér

2009 október

A Négy Pillér és a hagyományos kínai orvoslás tana kiválóan kiegészíthetik egymást. A Négy Pillér a születésünkkor magunkba szívott qi minőségéről ad tájékoztatást, amelyet az idő változásával eltérő hatások érik. Test és lélek azonban elválaszthatatlan egységet képez, így a Négy Pillér analízis alapján hasznos tanácsokkal szolgálhatunk az egészségünk megőrzése terén is. A cél végülis itt sem más, mint a testi-lelki egyensúly elérése.

A teljes cikk

A Négy Pillér analízis gyakorlati alkalmazása 1. rész:
Gyermeknevelés és a Négy Pillér

2009 szeptember

Az életben a saját magunk után a legnagyobb felelősséggel a gyermekeinkért tartozunk, legalábbis addig, míg ők maguk nem tudnak felelősséget vállalni döntéseikért.

A teljes cikk

 

Iskolakezdés - segítsük gyermekünket Feng Shuival

2009 szeptember

Gyakorló édesanyaként, mi is tudjuk milyen fontos, hogy gyermekünk számára a lehető legjobb körülményeket teremtsük meg otthon a tanuláshoz és a pihenéshez. Nélkülözhetetlen, a gyermek számára egy olyan nyugodt hely, ahol semmi nem zavarja a tanulásban és ahol feltöltődhet.

A teljes cikk

Egy nap nem elég: Feng Shui és a környezettudatos gondolkodás

2009 július

Szinte halljuk, hogy sokan felhördülnek a "környezettudatos" szó láttán és azt mondják, hogyan legyek én, a kisember környezettudatos, amikor a multinacionális cégek, gyárak folyamatosan szennyezik környezetünket. „Mi, kisemberek semmit sem tudunk tenni.” – mondja talán Ön is.

A teljes cikk

 

A Négy Pillér Elemzésről bővebben

2009 július

Ha dióhéjban kellene összefoglalni a módszer jelentőségét, azt mondhatnánk, stratégiai előnyt ad az élet minden területén. Az elemzés célja végülis az, hogy megtaláljuk a képlet, így az egyén egyensúlyához vezető utat, az életfeladatot, melynek ismeretében az ember egy magasabb minőségű életet képes megvalósítani.

A teljes cikk

 

Feng Shuival a környezetvédelemért, Föld Napja - április 22.

2009 április

Denis Hayes, a mára világméretű Föld Napja mozgalom elindítójának célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és a környezeti ártalmak veszélyeire. Magyarország csaknem 20 éve csatlakozott hozzájuk.

A teljes cikk

 

„Egy nap nem elég” - Tavaszi nagytakarítás

2009 április

A takarítás az egyik olyan terület, ahol hatalmas lépést tehetünk önmagunk, szűkebb és tágabb környezetünk védelme érdekében.

A teljes cikk

 

A Négy Pillér és a Feng Shui kapcsolata

2009 április

A Négy Pillér abban segíthet, hogy az ember cselekedetei révén életútját magas színvonalon járja végig, míg a Feng Shui az ezt támogató harmonikus környezet kialakításához biztosítja a megfelelő eszközt.

A teljes cikk

Virágok

Kert feng shui

2009 március

A tavasz közeledtével figyelmünk a kert felé irányul. A jól összehangolt külső és belső tér, nemcsak esztétikai élményt nyújt, hanem elősegíti a qi áramlását, ezzel segíti a lakók életminőségét.

A teljes cikk

 

Négy pillér analízis

2009 március

Márciusban elindítottuk Négy Pillér analízis forródrót rovatunkat, melynek célja elsősorban a gyors segítségnyújtás, továbbá a honlapon történő válaszadás számunkra is lehetőséget biztosít arra, hogy weboldalunk látogatói ízelítőt kaphassanak ebből a fantasztikus, de hazánkban még kevéssé ismert módszerből.

A teljes cikk

Lampion

Legyen a barátunk a házunk

2009 február

Amikor egy család életében gyökeres változás következik be, sokaknak még álmában sem jutna eszébe, hogy házukban vagy lakásukban keressék a miérteket… pedig ha megfelelő ismeretek birtokában lennének erről, bizonyára sürgősen változtatnának közvetlen környezetükön, hiszen ki ne szeretné, ha harmónia és meghitt otthon várná, amikor hazatér...

A teljes cikk

 

Tanácsaink az újesztendőre

2009 január

Február közeledtével aktuálissá válik a tradicionális Repülő Csillag iskola szerint évente változó energiák orvoslása. Az idő tényezőjének figyelembevétele a technika erőssége, különlegessége, ám egyesek szerint a mumusa.

A teljes cikk

 

Holdújév ünnepe

2009 január

„Múlt, jelen, jövő közötti különbség csak illúzió, még ha oly makacs is.” (Albert Einstein)

Kínában és a világ számos országában élő kínai közösségek január 26–án ünneplik a HOLDÚJÉVET (Chun Jie). Ezzel búcsúztatják a Patkány évét és köszöntik 2009–et, az Ökör évét.

A teljes cikk

Pavilon

Gondolatok a kétkedőkhöz

2008 december

Látva a Feng Shui modern irányzatait népszerűsítő riportokat, melyek kínai csecsebecsék használatára buzdítanak, ettől várva életünk jóra fordulását, érthető, hogy néhányan ezoterikus hókuszpókusznak tartják e módszert, és igazuk biztos tudatában elnézően mosolyognak vagy heves támadásba lendülnek vérmérsékletüktől függően, amikor szóba kerül a téma.

A teljes cikk
Vissza a kincstárhoz.