Kínai asztrológia

A Négy Pillér (Ba Zi) analízis, vagy sorselemzés a kínai metafizikai rendszer egyik ága, mely az Ég-Ember-Föld hármas alapelvből az Ég, vagyis az univerzális energia elemzésével foglalkozik.

„A Négy Pillér teória szépsége az, hogy egyáltalán nincs titokzatos és babonás szájíze. Minden logikusan megmagyarázható.” (Master Joseph Yu)

Módszer

A kínaiak szerint születésünk pillanatában, az első lélegzetvétellel beszívjuk az adott pillanatban uralkodó qi-t (életenergiát), mely meghatározza sorsunkat. A sorsot viszont dinamikus rendszerként értelmezik, mely szabad akaratunkkal befolyásolható.

A Négy Pillér egy nagyon kifinomult rendszer, mely nagyrészt az Öt változó állapot és a Yin-Yang teórián alapszik.

A keleti gondolkodás a nyugati lineárissal ellentétben ciklikus, az időt folyamatos spirálként tekinti. A Négy Pillér módszerével feltárhatók a sorsunkat befolyásoló ciklusok hatásai olyan fontos területeken, mint a család, barátok, kapcsolatok, párkapcsolat, karrier, tanulás, üzlet... stb.

Négy Pillér tanácsadás

A Négy Pillér elemzéshez elengedhetetlenül szükségesek az Ön pontos születési adatai a helyet és időt (óra:perc pontossággal) illetően.

A fentiek alapján állítjuk fel azt a diagramot, ami a születési adatokat négy pár kínai karakter formájában ábrázolja. Minden pár egy-egy pillért alkot, innen a Négy Pillér elnevezés. A pillérek struktúráját, egymással való kapcsolatát elemezve szinte mindent megtudhatunk személyiségjegyeiről és életútjáról, az Önben rejlő potenciálokról.

Az elemzést egy kb. 10-12 oldalas írásos dokumentáció formájában adjuk át, mely tartalmaz egy általános útmutatót az értelmezéshez, valamint az alapképlet elemzését, kiegészítve az aktuális 10 éves ciklusra, és - az aktuálison kívül - további három évre vonatkozó javaslatokkal.

Az alapelemzés kiterjed az Ön életének szinte minden területére:

  • személyiségelemzés
  • család
  • párkapcsolat
  • barátok, üzlettársak, kollégák
  • karrier, jólét
  • egészség...

A módszer segítségével pontosan feltérképezhető kapcsolatainak mibenléte, ezért kiváló eszköz kapcsolat-elemzésre, legyen az privát vagy üzleti.

A Négy Pillér elemzés fontos kiegészítése a Feng Shui tanácsadásnak. Az analízis során pontosabban meghatározhatóak az illető személy és különböző tevékenységei számára legalkalmasabb helyiségek, valamint a módszer kiemelkedően fontos döntések előtt segíthet a dátumkiválasztás komplex technikájának részeként abban, hogy életünk nagy lépéseit a megfelelő időben tegyük meg.

Vissza a tanácsadáshoz