LEGYEN BARÁTUNK A HÁZUNK...!

Amikor egy család életében gyökeres változás következik be, sokaknak még álmában sem jutna eszébe, hogy házukban vagy lakásukban keressék a miérteket… pedig ha megfelelő ismeretek birtokában lennének erről, bizonyára sürgősen változtatnának közvetlen környezetükön, hiszen ki ne szeretné, ha harmónia és meghitt otthon várná, amikor hazatér...

Piros lampionok

Tanácsadásaink során sokszor találkozunk olyan esetekkel, amikor egy házba vagy lakásba költözés után rövidebb vagy hosszabb idő eltelte után például megromlik a házaspár tagjai közötti kapcsolat, sok lesz a veszekedés. A korábban szófogadó gyermek kezelhetetlenné válik. Az addig jól tanuló csemete lassan szétszórt, figyelmetlen lesz. Előfordulhat, hogy a család jó anyagi helyzete megromlik; hiába keresnek jól, mindig történik valami, ami miatt elfogy a pénzük. A család tagjainak egészsége sem szolgál olyan jól, mint előtte, többször fordul elő betegség, ami lehet akut, de krónikussá is válhat. Ezért állítottuk össze weboldalunkon az alábbi menüpontot: http://www.fengshuitanacsadok.hu/mibensegithetunk.php, ahol többek között a felsorolt problémák tradicionális Feng Shui módszerekkel történő kezeléséről írunk.

Bizonyára többen átéltük már, hogy a költözés után reggelente sokáig fáradtan ébredtünk - amit először az új környezetnek és a berendezkedésnek tudtunk be -, de aztán rá kellett döbbennünk, bár annak ellenére, hogy már minden a helyére került, még mindig nem vagyunk reggel kirobbanó formában, álmosan, fáradtan kezdjük a napot.

El sem tudjuk képzelni, hogy mi lehet az oka az előbbi változásoknak, hiszen több éven át éltünk egymással boldog kapcsolatban, a gyerekkel sem volt különösebb probléma, az anyagi helyzetük is jó volt, és az egészségünk is rendben volt.

Természetesen, ha az ember kutakodni kezd, hogy megállapítsa gondjai, bajai okát, bizony kifogásokban, magyarázatokban, vétkesekben nem szűkölködik. De arra valószínűleg senki sem gondol, hogy a saját háza táján keresgéljen, vagy – konkrétabban - inkább a saját házában keresse a problémái gyökerét. Nem tudja - hiszen nem ezt hallja -, hogy a ház építésekor (amit „feng shuis” nyelven úgy mondunk: az Égi és Földi energiák találkozásakor) születik meg az az alapenergia, amely lakóterüket kitöltve igen jelentős hatást gyakorol az ott élőkre. A minket körülvevő univerzális energia tanulmányozására szolgál a Repülő Csillag módszer. Ezt az energiát (qit) nevezzük ebben a technikában „repülő csillagnak”.

Ezek az erők hatnak - életenergia-számunktól függően - kapcsolatainkra, viselkedésünkre, egészségünkre és még számtalan más dologra, amire az ember nem is gondol. (Az életenergia-számokról későbbi Hírlevelünkben olvashatnak bővebben.)

Nem is olyan régen találkoztam egy házaspárral, akik kapcsolatuk megromlása miatt kerestek meg. Házukat három éve építették. Egyszerűbb lett volna a probléma megelőzése, ha már a tervezés fázisában megkerestek volna! Az egyik ajtót csak néhány méterrel kellett volna a jelenlegi helyétől távolabbra tervezni, biztosítva ezzel a család számára kedvező energiaáramlást, így nem kerültek volna ilyen helyzetbe. Azt tanácsoltam nekik, hogy ne használják azt az ajtót, tegyenek rá függönyt, és figyeljék a hatást.

Tudom, hogy sok embernek ez egy kicsit hihetetlenül hangzik - szinte látom, hogy megértően elmosolyodnak -, de azt nekik is el kell fogadniuk, hogy ha saját magunkon nem is próbáltunk ki bizonyos dolgokat, azoknak attól még lehet létjogosultsága, hisz sokak tapasztalatában jelen vannak.

Visszajelzésként kaptam a hírt az illető házaspártól, hogy amióta nem használják azt az ajtót, azóta szépen javul náluk a helyzet.

Minderről azért írtunk most, mert szeretnénk azt kérni Öntől, hogy amennyiben lehetősége van rá, véleményünket feltétlenül az építkezés, felújítás vagy nagyobb átalakítás előtt kérje ki, hiszen nem mindegy, hogy a ház vagy lakás, amiben élni fogunk vagy élünk, milyen módon viszonyul hozzánk. Segítheti boldogulásunkat, de könnyen árthat is nekünk oly módon, ahogy azt a cikk elején leírtuk. Könnyebb a bajt megelőzni, mint egy meglévőt orvosolni.

Az előzetes tanácsadással eleve olyan környezetet lehet megteremteni otthonunkban, amiben a Négy Pillér analízisben látható életfeladatok megvalósítása is sokkal könnyebb. A lehetőségek kiaknázásához harmóniát, kiegyensúlyozottságot segítő élettér biztosítható, s noha az akadályoktól, amelyekkel szembe kell néznünk, ez sem mentesít, a nehézségek leküzdésében támogatást kaphatunk általa.

Vissza az archívumhoz.