Esettanulmány: Szerelvénybolt

Minden cégtulajdonos álma, hogy vállalkozásában az anyagi helyzet és az emberi kapcsolatok egyaránt jól alakuljanak

A tanácsadás célja:

Legfőbb szempont az üzlet forgalmának növelése, a gazdasági fellendülés elősegítése, emellett azonban nem szorulhat hátrányba az egészség és a jó munkatársi kapcsolat sem.

A ház, amelyben az üzlethelyiség található, az 1900-as években épült. 2004-ben került felújításra, ami a nyílászárók és a homlokzati bejárat cseréjét is magába foglalta, majd 3-4 hónapig üresen állt az épület.

A külső környezet vizsgálata során kiderült, hogy az üzlet előtt nincs elég nagy szabad terület, ahol az energia (qi) összegyűlhetne. Az eladótér hosszú, téglalap alakú, az egyenesen beáramló sha qi rossz hatása érvényesül. Elsősorban az előbbiek okozhatták azokat a problémákat, amiért a tanácsadást kérték.

A homlokzati irány ÉK1: 32 fok. A felújítás miatt a 8. periódus Repülő Csillag térképének felállítása után a következő állapítható meg:

Az üzlet nagyon jó energetikai adottságokkal rendelkezik a 8. periódusban (2004-2024), a központra harmonikus alaprezgés jellemző. A prominens energia a bejáraton keresztül, a lehető legjobb helyen jut be, és a megfelelő formával támogatva anyagi fellendülést hozhat a vállalkozás életébe. Szintén itt található a kedvezőtlen tulajdonságát mutató, az egészségre és a kapcsolatokra ható energia, mely orvoslásra szorul.

Javaslatok és megvalósításuk:

A bejáratot és környékét szabadon kell hagyni, ez az üzlet kirakatának átrendezésével került megvalósításra. A prominens energia aktivitását csobogóval serkentik.

A vásárlótér közepére kerek termékbemutató pódiumok kerültek, hogy megtörjék az energia egyenes irányú, erőteljes áramlását.

A diszharmonikus energiaáramlású területeken a megfelelő színekkel és formákkal sikerült a harmonikus qi áramlást biztosítani (lényeges a gyakran használt gazdasági bejárat területe).

Az üzletben a vezetők életenergia-száma 8, föld elemű, amit az iroda berendezésénél figyelembe vettek az íróasztalok megfelelő irányú elhelyezésével és a színek megválasztásával.

Eredmény:

A 8-as csillag természeténél fogva lassú, nem várható az azonnali változás. A harmonizálást követő fél év után, az eltelt időszakról így számoltak be a tulajdonosok:

„Az üzlet forgalma folyamatosan nő. Meg vagyunk elégedve, harmóniában, egészségben, kiegyensúlyozottan telnek napjaink. A vásárlók szívesen jönnek be hozzánk, és elégedetten távoznak.”

Egy üzlet harmonizálása más szempontok szerint történik, mint egy lakásé, hiszen a munkahely nem a pihenést szolgálja, hanem aktivitásra, teljesítményre sarkall. Legfőbb szempont a gazdasági fellendülés elősegítése, persze nem kerülhet hátrányba az egészség kérdése sem, hiszen csak egészségesen, egészséges munkatársi kapcsolatokkal lehet jó eredményt elérni.

Az esettanulmány nyilvánosságra hozatalához az üzlet tulajdonosai hozzájárultak.