„Egy nap nem elég”

1. Tavaszi nagytakarítás

A takarítás az egyik olyan terület, ahol hatalmas lépést tehetünk önmagunk, szűkebb és tágabb környezetünk védelme érdekében.

A Feng Shui könyvek legtöbbször úgy kezdődnek, hogy tegyél rendet és takaríts ki. Bár ez nem kapcsolódik szorosan a tradicionális Feng Shui tanításaihoz mégis elgondolkozva a változtatás időszerűségén, szabaduljunk meg régi szokásainktól, hiedelmeinktől. Adjunk teret az újaknak.
A harmónia kialakításánál és megtartásánál is fontos szerepet játszik a rend és a tisztaság.
Takarítsunk ki, hogy a megújulást ilyen formában is tükrözzük.

Nem is gondolnánk, hogy milyen nagy mennyiségű környezet-, és egészségkárosító anyagot halmozunk fel lakásunkban tisztítószerek formájában. Takarítás során közvetlenül belélegezzük a mérgező anyagokat, a felületeken megtapadó szermaradványok sok esetben allergiás légúti- és bőrreakciókat válthatnak ki.
A reklámok gusztustalan szörnyecskéi totális fertőtlenítésre buzdítanak, holott bizonyított tény, a baktériumok nagy része idővel rezisztenssé válik az erős fertőtlenítő szerekkel szemben is.

Szerencsére már számos biológiailag lebomló egészségre és természetre kevésbé káros tisztítószer kapható.
Feleleveníthetjük nagymamáink elfeledett praktikáit is, amelyhez hasznos tanácsokat találnak itt: http://megelozes.humusz.hu/otthoni_praktikak/takaritas_mosas_tisztitas
http://www.kerekerdo.org/html/hazi_praktikak.html


Most azonban, szeretnénk felhívni a figyelmüket, a Magyarországon 2007-óta NaturZone® márkanéven forgalmazott, forradalmian új környezetbarát tisztító és környezetstabilizáló termékcsaládra.
Ezek a termékek nem vegyszerek, amelynek az a lényege, hogy ásványi só, természetes enzim alkotórészei gondoskodnak a hatékony tisztításról.
Az élet egyéb területein is megtalálható, jótékony baktériumok közreműködésével segítenek a patogén baktériumok által terjesztett betegségek és az allergiás megbetegedések megelőzésében.
„A NaturZone® egy környezettudatos márka. Azért fejlesztettük ki, hogy az emberek a természettel összhangban, tisztán és egészségesen élhessenek. Küldetésünk, hogy a legtöbb emberhez eljuttassuk az üzenetet, aminek a lényege, hogy apró változásokkal, szemléletváltással az EGYES emberek menthetik meg a világot. Nem a közösség a változás motorja, hanem az egyének tudatos felelősségvállalása a jövőért.
Igyekszünk úgy élni és olyan lehetőségeket keresni, hogy gyerekeink számára egy élhető világot hagyjunk örökül. A természet mindig egyensúlyra törekszik. A NaturZone® termékek ezt az egyensúlyt igyekeznek a lehető leghamarabb megteremteni”

A termékcsaládról részletes tájékoztatót talál itt:
http://www.naturzone.hu/index.php?page=takaritas

Vissza az archívumhoz.