Négy Pillér és karrier

A Négy Pillér analízis kiváló eszköz lehet a kezünkben a megfelelő hivatás kiválasztásában is. Egy személy életének kiegyensúlyozásához a leghatékonyabb módszer a megfelelő tevékenység kiválasztása. Ezt a Négy Pillért nem tekintve is könnyen beláthatjuk, hisz napjaink kb. harmadát a munkával töltjük, melynek célja legelsősorban a havi fizetésünk kézhezvétele és számláink kiegyenlítése.

De vajon azt csináljuk-e, amihez kedvünk és tehetségünk is van? Olyan területen dolgozunk-e, ahol fejlődhetünk? Könnyedén végezzük a dolgunkat, vagy "átstresszeljük" az egész napot, és alig várjuk, hogy leteljen a munkaidő, bár igazán otthon sem találunk nyugalmat, mert a feszültséget hazavisszük?

A Négy Pillér képlet elemzése során könnyedén kiderülhet, ki milyen munkában teljesítheti ki önmagát, melyek azok a képességei, amelyeket a munka során kamatoztathat, illetve mi az a tevékenység vagy tevékenységi terület, ami számára terhes, vagy stresszhelyzetet jelent.

Ehhez a személy születése napján uralkodó ún. Égi Ágat, azaz a Nap Mestert és az egész képlet struktúráját is meg kell vizsgálni. Az ember általában a képletét uraló legerősebb elem szerint választ foglalkozást magának, de ez nem mindig megfelelő. A kedvező elem szerint végzett tevékenység, az örömteli munka, boldog, kiegyensúlyozott élethez vezet, a kedvezőtlen domináló energia hatására választott karrier boldogtalanná teheti minden napunkat.

A képlet ismeretében – és persze a megfelelő odafigyeléssel - szerencsére egyértelmű irányt mutathatunk gyermekeinknek, vagy a tanácstalan pályakezdőknek is.

A Négy Pillér analízis a fejvadász cégek kezében egy plusz eszköz lehetne az állást keresők kvalitásainak felmérésében. Nemcsak az látható, kinek mi az erős illetve gyenge oldala, hanem az is, kinek milyen területen hasznosítható a munkája, mi jelent számára stresszhelyzetet, milyen jellembeli sajátságai vannak, amelyeket bizonyos pozíciókban, munkakörökben hasznosíthat vagy épp hátrányt jelent a számára.

Illusztrációként vegyünk egy leegyszerűsített példát. Egy Víz Nap Mesterrel rendelkező személy, vagy az, akinek a képletében a Víz elem nagy mennyiségben pl. Teljesítményként jelen van, nagy valószínűséggel nem lesz alkalmas egy könyvelői posztra. A Víz nem tűri a helyhez kötöttséget, viszont nagyon jól kommunikál. Inkább megfelel számára az értékesítés, melynek során állandó mozgásban van, és kiváló kommunikációs készségét kamatoztathatja a tárgyalások során.

A Fát megnézve, a hozzá köthető munka mindenképp kreativitást igénylő, változatos, a fejlődés lehetőségét magában hordozó tevékenység kell, hogy legyen. A monoton könyvelés szintén nem egy ilyen ember élethivatása.

A megfelelő munkakörök ilyen jellegű kiosztása, amelyet az iroda teljeskörű tradicionális Feng Shui harmonizációjával egészítenek ki, viszonylag csekély anyagi ráfordítás mellett, jelentősen növelheti a cég működésének eredményességét és nyereségét.

Vissza az archívumhoz.