Mit hoz az arany tigris?

Ismét boldog Új Évet kívánunk! A Gergely naptár szerint már jócskán benne járunk a böjt havában, míg a kínai holdnaptár szerint február 14-én köszöntött be az újesztendő, a Yang Fém Tigris éve. Az Öt Változó Állapot fém elemének írásjele azonos az aranyéval, emiatt gyakran a fém helyett az arany szót használják, ezért 2010-et az Arany Tigris évének is nevezik.

Mire számíthatunk ebben az évben, amikor a fa energiája életteli, és erős? Megújulásra, változásra, a kreatív energiák felerősödésére, innovatív, akár forradalmi ötletek felbukkanására, és arra, hogy a tavalyi év lassú tempójához képest sokkal nagyobb sebességet tapasztalhatunk minden téren. A jang fém a maga agresszív természetének megfelelően próbálja akadályozni mindezt; kontrollál, szabályokat hoz, és fegyvert ad a kézbe. Győzelme azonban ugyancsak kétséges, mivel a fém energia ebben az évben aktivitása ellenére erőtlen. A fa és a fém ellentétének feloldására minden szinten a víz hivatott. A víz a bölcsesség, a nyílt és őszinte kommunikáció, maga a szeretet.

A különböző típusú személyekre 2010-ben váró változásokról a Feng Shui Magazin legújabb számában részletesen is olvashat!

Vissza az archívumhoz.