Feng Shui és egészség

Ebben a zimankós, orrfolyós időszakban miről is lehetne írni, mint az egészségről, az egészség megőrzéséről, és arról, hogyan lehet segítségünkre a feng shui ebben.

Az időjárás szélsőségeit a természettől elszakadt ember szervezete nehezen követi, alulműködő immunrendszere alig tart lépést környezeti ártalmak hatására ritmusából kizökkent éghajlati változásokkal. Többségünk stresszes életmódot folytat, a munkahelyen eltöltött idő feszültségben telik, amit rossz esetben haza is viszünk. Felgyorsult életünkben semmire, legfőképp magunkra nincs időnk, rohanunk egyik helyről a másikra: megbeszélésekre futkosunk, rossz levegőjű, kórokozókkal zsúfolt helyiségekben hivatalos ügyeinket intézünk, tüsszögő, köhögő embertársainkkal várunk a sorunkra a pénztárnál, aztán sietünk tovább…

Hol máshol van a legnagyobb szükségünk az egészségünket is támogató harmóniára, ha nem az otthonunkban?

Az egészségről és megőrzéséről könyveket lehetne teleírni, ezt a cikket azonban szigorúan a tradicionális Repülő Csillag módszer által nyújtott megoldásokra korlátozzuk.

Az otthonunkat érő jin (passzív) és jang (aktív) típusú energiák közül a jin típusú felelős a testi-lelki egészségünkért. A lakások felmérése során több szempontból is erre fókuszálunk.

Az egyik leglényegesebb feladat, hogy minden lakó számára meghatározzuk a legideálisabb helyet, ahol a teljes testi feltöltődés érdekében aludniuk tanácsos, illetve azt is, hogy hol pihenjenek napközben vagy végezzenek nyugalmas tevékenységet.

Személyre szabott tanácsainkat a Négy Pillér asztrológiai képlet alapján, a ház/lakás fizikai és energetikai adottságai szerint dolgozzuk ki.

Ha ezek a javaslatok megvalósíthatók, energetikai szinten támogatjuk vele testünket, immunrendszerünket, segítjük fenntartani a szervezet természetes egyensúlyi állapotát vagy a beteg szervezet öngyógyító folyamatainak működését.

A megfelelő hely kijelölése olykor nem egyszerű feladat. Vannak esetek, amikor a ház energetikai adottságai miatt szinte lehetetlen. Amennyiben nincs komoly egészségügyi probléma, a kedvezőtlen energiájú szektor energiáinak harmonizálásával, megfelelő színek és formák alkalmazásával, kedvezőbb körülményeket lehet teremteni. Ezzel megelőzhetjük bizonyos krónikus betegségek kialakulásának lehetőségét.

Ha nem sikerül a megfelelő helyiséget kijelölni a lakók számára, a szükséges korrekciók elvégzésével a kedvezőtlen helyiségen belül is találhatunk helyet pl. az ágy számára.

A közelmúltban azért keresett meg minket egy pár, mert a fiatalember lassan két éve alvászavarokkal küszködik, bár idegen helyen mindig jól alszik. Az ágyukat kimérették és kiárnyékoltatták radiesztéziai szempontból, de ez sem segített.

A felmérés során, és a Repülő Csillag térkép elkészítése után egyértelművé vált a probléma oka. A pár ágya egy speciális, kedvezőtlen energiájú helyen feküdt. A fiatalember, akinek a gua száma 2 (föld), egy tűz elemmel támogatott föld energiájú helyen próbálta minden éjszaka kipihenni magát. Jogos a kérdés, miért nem sikerült neki, amikor a gua számának eleme harmonikus a szektorban uralkodó energiával. A Négy Pillér képletét megvizsgálva derült ki, hogy a "forró hőmérsékletű" föld, az ő gyenge Nap Mesterét kimerítő energia. Ez bizony okozhat alvászavarokat. A szektor negatív energiája halmozottan jelentkezett a szobában az ágy helyén, míg a csillapítólag ható fém és víz energia szinte jelentéktelen mennyiségben vagy egyáltalán nem volt jelen, így nem csoda, hogy a fiatalember minden reggel rettenetesen kimerülve ébredt.

Mivel az ágy áthelyezésére nem volt lehetőség, kénytelenek egy kevésbé praktikus megoldással kísérletezni: megpróbálnak a nappaliban aludni.

Felmerülhet a kérdés, mi a helyzet a pár másik tagjával? Nos az ő gua száma 1 (víz), ami úgy tűnik, sokkal inkább konfliktusban van a hely energiájával, mint a párjáé. Az ő Négy Pillér szettjét megvizsgálva azonban kiderült, hogy ez a bizonyos tűzzel támogatott föld pontosan az ő számára kedvező minőségű környezetet biztosította.

Nos, ebben a lakásban nagyon nehéz kedvező megoldást találni mindkettejük számára. Szerencsére a helyzetet átmenetileg kell csak megoldaniuk, mivel hamarosan belekezdenek új otthonuk tervezésébe, építésébe. Ebben az esetben eleve úgy alakíthatják ki jövendőbeli hálószobájukat, hogy az a pár mindkét tagjának megfelelő legyen.

Vissza az archívumhoz.