Egy jó üzlet is feng shuival kezdődik: üzletkiválasztás

Egy kedves ügyfelünk, aki üzlethelyiség kiválasztása miatt kért segítséget tőlünk, tette fel azt a nagyon jó kérdést, hogy vajon az üzlet profiljának megfelelően értékeljük-e a potenciális üzletet érő energiákat, hisz nem ugyanakkora pl. egy ABC, egy kávéház vagy egy ügyvédi iroda forgalmának nagysága, és tevékenységük is eltér egymástól.

Kérdésére rövid válaszunk az, hogy a megfelelő üzlethelyiséget a tevékenységi kör figyelembe vételével választjuk ki.

Nézzük meg részletesen, hogyan is történik mindez.

Elsőként azt vizsgáljuk meg, hogy az épület, amelyben a kiválasztott iroda vagy üzlethelyiség található, milyen környezetben helyezkedik el.

Egy közterületen álló épület környezetét egyáltalán nem, vagy csak igen kismértékben vagyunk képesek módosítani. Ezért gyakran már a kezdet kezdetén eldől egy kiválasztott ingatlan sorsa, annak ellenére, hogy a gyakorlati szempontoknak (elhelyezkedés, forgalom, méret, bérleti díj, vételár) megfelelne.

A kedvező és a kedvezőtlen környezeti elemek alapvetően maghatározhatják, hogy az épület jó vagy rossz feng shuival rendelkezik-e.

Ennek eldöntéséhez nézzünk meg néhány kiragadott kérdést, amelyre választ keresünk:

  • Milyen a szomszédos házak tömege, formája?
  • Milyen utak, parkok, terek veszik körül?
  • Milyen az épület alakja, vannak-e olyan szerkezeti elemei, amelyek kedvezőtlenül hatnak az energia áramlására?
  • Hol található a főbejárat, a lift, a nagy forgalmú közlekedési útvonalak (előcsarnok, lépcsők, folyosók), és ezeknek milyen az építészeti megoldása?

Miután ezekre a kérdésekre kielégítő válaszokat kaptunk, megnézzük hol található az épületen belül az iroda vagy üzlethelyiség. Az elhelyezkedéséből adódóan milyen előnyöket élvez, vagy hátrányokat szenved, amelyek kedvezőtlenül befolyásolhatják a későbbi üzletmenetet.

Az általános érvényű feng shui alapelveknek megfelelő épületnek és helyiségnek meghatározzuk a pontos tájolását - a homlokzati irányt - Luo Pan (feng shui iránytű) segítségével.

A pontos mérési adatok és az alaprajz ismeretében elkészítjük az üzlet/iroda energiatérképét a Repülő Csillag módszer szerint.

A kiértékelt energiatérkép alapján, már a tevékenységi körnek megfelelően, és az ott dolgozók születési időpontját figyelembe véve tesszük meg javaslatainkat.

Tanácsokkal szolgálhatunk szükség esetén belsőépítészeti átalakításokra, az egyes iroda-, vagy üzlethelyiségek funkciójának optimális meghatározására, berendezésére és dekorálására.

Egyetlen épület sem rendelkezik tökéletes feng shuival, de ha a környezet energiájának támogatását élvezi és a prosperitást támogató energia bejut a kiválasztott helyiségbe, mely az üzlet profiljának megfelelő energiákat is hasznosítja, megtaláltuk a feng shui szempontjából legideálisabb helyet az adott vállalkozáshoz.

Vissza az archívumhoz.