A Négy Pillér analízis gyakorlati alkalmazása
1. Gyermeknevelés és a Négy Pillér

A Négy Pillér módszer az élet bármely problémájához segítséget nyújthat az öt változó állapot és a jin-jang végtelen aspektusának segítségével. Minden személyes probléma esetén elővehetjük. Anyaként mindhárman nagyra értékeljük azt a segítséget, amit kamasz és kisgyermekeink nevelése során meríthetünk belőle.

Az életben a saját magunk után a legnagyobb felelősséggel a gyermekeinkért tartozunk, legalábbis addig, míg ők maguk nem tudnak felelősséget vállalni döntéseikért.

Igazán nagy feladat megtalálni a szükséges szigor és a feltétlen szeretet közötti egyensúlyt. Szeretnénk gyermekeinknek mindent megadni, útjukat egyengetni, és felkészíteni őket az élet nehézségeire is. Néha nem egészen értjük őket, hisz magunk már régen voltunk gyerekek, noha az a gyermek, aki valaha voltunk, még igenis bennünk él valahol. Ha ezt a belső gyermeket sikerül előcsalogatnunk lelkünk legmélyéből, az siker a magunk és gyermekeink számára is.

A legtöbb szülő a legnagyobb hibát ott követi el, amikor saját, ki nem teljesedett életét próbálja gyermekével megvalósíttatni. A szándék hiába tiszta - nincs mit szépíteni -, puszta önzésből fakad. Ha a szülőnek időben sikerül rajtakapnia magát ezen a törekvésen, a gyermeke hatalmas kényszer, és feszültség alól szabadul fel.

A Négy Pillér elemzés minden tanácstalan, a gyereknevelést nehézségként megélő szülőnek segítségére lehet.

Nem érti, miért hisztis, visszahúzódó vagy kifejezetten rebellis viselkedésű a gyermeke?

Úgy érzi, mindent megad neki, mégis rossz a viszonya a gyerekkel, aki érthetetlenül viselkedik? Nem érti a bizonyos helyzetekre adott reakcióját?

Úgy gondolja, a megfelelő oktatási intézménybe küldte, a legjobb iskolát kutatta fel a számára, hogy jó élete legyen, a gyerek mégis kilóg a társai közül, vagy egyáltalán nem is érzi jól magát az iskolában; folyton hiányzik, nem tanul jól?

Nos, a Négy Pillér személyiségközpontú analízissel feltárhatók a csemete veleszületett „jó” és „rossz” tulajdonságai.

Kideríthető az Ön és gyermeke között fennálló viszony természete, az esetleges feszültség oka.

Útmutatást kaphat arra vonatkozóan, milyen irányba érdemes terelgetnie gyermekét.

A gyermek erős és kevésbé erős oldalainak, tehetségének feltárásával a pályaválasztásban sokkal konstruktívabb tanácsot adhatunk neki, hogy olyan hivatást találjon magának, amiben örömét lelheti., és nem olyat, amiben mi szerettünk volna kiteljesedni.

Szeretettel várjuk jelentkezését az info@fengshuitanacsadok.hu címen.

Következő cikkünk a Négy Pillér és az öt elem tanának alkalmazásáról szól az egészség és az egészséges életmód vonatkozásában. Ennek a cikknek a keretei talán kicsit bővebbek lesznek, hisz olyan dolgokról esik szó, amelyekre nem lehet elégszer felhívni a figyelmet.

Vissza az archívumhoz.