Kert Feng Shui

A tavasz közeledtével figyelmünk a kert felé irányul. A jól összehangolt külső és belső tér, nemcsak esztétikai élményt nyújt, hanem elősegíti a qi áramlását, ezzel segíti a lakók életminőségét.

Lila virágok

A házunk körüli kert kisebb-nagyobb átalakításakor - tervezzük akár önállóan, vagy szakember segítségével -, hasznos, ha a Feng Shui alapelveit is figyelembe vesszük.

A Feng shui tanácsadó a telekre is érvényes Repülő Csillag diagram ismeretében olyan tanácsokat ad, amelyek figyelembevételével a házunkat körülvevő és az ide belépő energiák minőségén már a kertben tudunk javítani, és hasznosítani tudjuk azokat.

Az általános kertépítési irányelvek figyelembevételével a nyolc égtáj felől érkező qi minőségének megfelelően kijelölhetjük az ideális helyet a kerti építmények számára (medence, dísz tó, sziklakert, utak, ösvények, kerti grillező, lámpák, játszó és pihenőhelyek).


A növénycsoportokkal beültetett és szabadon hagyott területek ritmusával irányíthatjuk a kedvező hatású energia áramlását, és lehetőség nyílik a házunkat érő sha qi (ártó hatású energia) orvoslására is.

Például egy sziklakertté átalakított, mesterségesen épített domb segítségével a házat érő támadó hatású qi elleni védelem biztosítható.
Így a kert elrendezésének hatására a házba érkező qi megerősödik, aktivizálódik, a negatív energiákat pedig gátolja kedvezőtlen hatásuk kifejtésében.

Az épített formák anyagának megválasztása, a méretarányok betartása, a színösszeállítások megválasztása mind további lehetőséget jelentenek az ideális „feng shui kert” megépítéséhez.

A jól kialakított kertek mindig összhangban vannak a környezettel, a táj jellegével, igazodnak a ház stílusához és megfelelnek a lakók igényeinek.

Vissza az archívumhoz.