Kérdezzen tanácsadóinktól!

„Kérdezzen tanácsadóinktól!” rovatunkba érkezett az alábbi kérdés:

„Volna egy kérdésem a hálószobával kapcsolatban. Jelenleg egy bérlakásban lakunk még egy évig. Sajnos a hálószoba berendezése teljesen ellentétes a Feng Shui elveivel: az ajtóval szemben vannak az ablakok, és az ágy is az ajtóval szemben van. Tehát az ágy pontosan az energia áramlás kellős közepén van. Sajnos nincs mód átrendezni a szobát. Meg szeretném tudni, hogy ellensúlyozható-e a negatív energiaáramlás bármilyen eszközzel: kristállyal, színnel, tükörrel, stb., hogy a rossz hálószoba elrendezés ne menjen az egészségünk és kapcsolatunk kárára.”

Kedves Kérdező!

Az Ön által körülírt elrendezés valóban nem felel meg az általános feng shui alapelveknek, de kis helyiség esetén ezek sajnos nem is mindig tarthatók be.

Az első kérdés azonban az, hogy tapasztalnak-e valami kellemetlenséget ebben a helyzetben (pl. rossz alvás, egészségügyi, párkapcsolati gondok). Ahol nincs gond, ott nem javaslunk változtatást.

Ha problémájuk, rossz érzésük van és nincs mód az ágy elfordítására, éjszakára húzzák be a sötétítő függönyt, vagy szereljenek fel redőnyt és csukják be az ajtót, így megszűnik az energiahuzat.

Ha ezután sem érzik jobban magukat, akkor érdemes tanácsadóhoz fordulniuk, aki a tradicionális technikák segítségével felméri a lakás, így a hálószoba energiáit és személyre szabottan vizsgálja meg, Önöknek megfelelő helyen van-e az ágyuk.

A kristály és a tükör nem hálószobába való tárgyak, mindkettő zavarná a nyugodt pihenést. A szobának megfelelő szín kiválasztása pedig az energetikai felmérés után lehetséges. Ennek hiányában javasoljuk a kevésbé intenzív színek használatát. Kerüljék nagy mennyiségben a piros és a zöld árnyalatait!

Sajnos az ilyen jellegű kérdésekre nehéz konkrét választ adni, mert a részletes, személyre szabott válaszhoz nélkülözhetetlen információk nem állnak rendelkezésünkre. Ebben a helyzetben a feng shui alapelveire támaszkodhatunk, amelyek soha nem törvényszerűségeket írnak le, hanem az adott helyzetre alkalmazható irányelveket.

Vissza az archívumhoz.