Radiesztézia

A radiesztézia vagy földsugárzás-mérés nem azonos a Feng Shui gyakorlatával. Mindkét módszer a Föld életenergiáját vizsgálja, csupán eltérő megközelítésből.

Talán kevesen tudják, hogy a radiesztézia és a Feng Shui azonos tőről fakadó ősi mesterségek. Az első írásos nyom a radiesztéziáról egy agyagtábla, melyen az a Nagy Yü császár látható mérés közben, pálcával a kezében, akinek nevéhez köthető a Repülő Csillag Feng Shui irányzat matematikai alapformulája, a Luo Shu vagyis „mágikus négyzet" felfedezése. Ismerték azonban az egyiptomi piramisépítők is, akik valószínűleg például a Kheopsz piramis tájolásánál is használták az ott húzódó hatalmas Ley-vonalat. Erre utalnak azok a vésetek, amelyeken „lengyel pálcára” emlékeztető eszközöket ábrázoltak a beavatottak kezében. Európában főleg a papok mérték ily módon a földsugárzást, elsősorban a templomok és székesegyházak helyének kijelölésére.

A radiesztézia a Földet körülvevő, az élethez szükséges elektromágneses mező földalatti anomáliáknak (vízfolyások, törésvonalak, érctelér stb.) és a térhálós szerkezetű földsugárzásoknak (Hartmann-, Szent György-, Ley-sugárzás stb.) köszönhető torzulásait deríti fel, azaz a telek vagy ház geopatikus helyzetének, adottságainak felmérésével foglalkozik.

A tradicionális Repülő Csillag Feng Shui a – Föld mágneses mezejéből meghatározható – nyolc égtáj felől egy pontba érkező qi (azaz energia) minőségével, illetve ezek időbeli változásával foglalkozik.

Az ősi Feng Shui ismeri a sha qi-nek azt a kiterjesztett értelmezését, ami megköveteli az egészségkárosító földsugárzások elhelyezkedésének vizsgálatát.

Mindkét technika az ember energetikai rendszerét befolyásoló mező állapotát méri fel, különböző szempontból. A két módszer tehát nem ugyanaz, de kiegészíti egymást! Az eredmények összeegyeztetése nem kis, ám szükséges feladat, különösképpen akkor, ha a felmérés igénye egészségügyi problémák miatt merült fel. A földsugárzások helyének feltérképezése lehetővé teszi a Feng Shui tanácsadás finomhangolását.

A betegségek kialakulásában, a munkahelyi teljesítmény romlásában és a gyógyulási folyamatokban egyaránt szerepet játszhat a negatív földsugárzásnak huzamosabb ideig (pl. alvás idején, vagy a számítógép előtt eltöltött hosszú órák során) kitett, legyengült immunrendszer, de a személyes energiaszámunkkal (gua szám) diszharmóniában lévő yin qi is, ami az adott helyen fejtheti ki esetleges negatív, gyengítő vagy egészségkárosító hatását.

Javasoljuk a radiesztéziai felmérést minden esetben:

  • házépítés előtt a ház helyének meghatározása esetén a nagy erejű (Szent György- és Ley-sugárzás) földsugárzásoktól mentes terület kijelölése miatt.
  • a fekhelyek és a munkahelyek kimérésekor, az ágyak és az íróasztalok kedvezőtlen sugárzásoktól mentes területen való elhelyezése érdekében.

Vissza a tanácsadókhoz