Bogi

1997-ben akadt a kezembe egy Feng Shui-ról szóló könyv, ami – bevallom őszintén – azért fogott meg, mert gazdagságot, egészséget ígért, minden különösebb erőfeszítés nélkül.

Futóné Határ Boglárka

Elolvasása után nagy buzgalommal fogtam lakásunk átrendezésébe, sajnos azonban a hőn áhított „gazdagság” elmaradt.

Az egyik könyvben olvastam valamit, a másikban pont az ellenkezőjét, s végül már nem tudtam, hogy kinek higgyek. Éreztem, hogy valami nem stimmel…

2004-ben lakásfelújításba kezdtünk. Gondoltam egy merészet, és „Feng Shui tanácsadót” fogadtam.

Befejeztük a felújítást és vártam a „messiást”, de csak nem érkezett meg.

Rá kellett jönnöm, hogy a „tanácsadó” is csak a könyvekben található, zavaros nézeteket vallja, mivel nincs senki, aki megcáfolhatná azokat.

Ekkor nagyon elkeseredtem.

Találtam egy hirdetést, melyben az állt, hogy amerikai szervezésben magyar nyelvű tanfolyam indul, hát nekirugaszkodtam.

Gondoltam, ezt a csodálatos metafizikai tudományt én is szeretném elsajátítani, majd alkalmazni. Számomra ezzel kezdődött meg a TANULÁS, ami azóta is folyamatosan tart, és remélem, hogy még nagyon sokáig nem ér véget.

Sokan jó üzletnek tartják a Feng Shui-t, nem törődve azzal, hogy mi történik a tanácsadás után. A tanácsadó beleavatkozik a lakók életébe, amivel pozitív, de lehet, hogy – szakértelem hiányában – negatív hatások felerősödését idézi elő.

Mivel évente változik az energia (qi) áramlása, a tanácsadónak minden évben fel kell (kellene) keresnie megrendelőjét, hogy segítsen korrigálni az időközben megváltozott energiaáramlást.

Sajnos engem nem látogatott meg újból a „tanácsadó” – igaz, nem is volt mit újragondolni. Talán már ő is rájött erre...

„Evés közben jön meg az étvágy” – tartja a mondás; velem is ez történt.

Mióta nem csak felületesen, hanem mélységében látom a Feng Shui-t, rájöttem, hogy a tiszta forrásból származó tudást nem szabad elrejteni, mert így valóban segítségére lehetek másoknak is abban, hogy összhangban éljenek környezetükkel.

2007 májusában a kanadai Feng Shui Kutatóintézetnél és a Creative Healing Intézetben Halassy Marianna tanítványaként szereztem meg diplomáimat. Ettől kezdve hivatásos nemzetközi Feng Shui tanácsadóként segítek az embereknek, hogy megteremthessék a harmóniát mindennapjaikban.

 

Vissza a tanácsadókhoz