Gabi

2007-ben sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tettem, így bekerültem a Feng Shui Research Center nemzetközi tanácsadói közé, akik az iskola tiszta vonalát, magas etikai követelményeit szem előtt tartva szeretnének segítségére lenni mindazoknak, akik tudatosan kívánják környezetüket a harmónia jegyében átalakítani.

Fehérné Kenéz Gabriella

A Kertészeti Egyetem Tartósítóipari Karán végeztem, gyermekeim születése előtt gyártmányfejlesztőként dolgoztam, majd a család került életem fókuszpontjába.

Egészség és harmónia, úgy éreztem ez a boldogság titka. A betegségekkel szembeni tehetetlenség érzése sarkallt arra, hogy a természetes gyógyítás és a szelíd gyógymódok felé forduljak.

A gyógynövény-terápia szakvizsga után rövid ideig egy gyógynövényboltot vezettem. Egyre tisztábban láttam az egészség megőrzésének, a betegségek megelőzésének és a belső egyensúly megszerzésének fontosságát.

Így jutottam el a jógához, majd úgy tíz évvel ezelőtt találkoztam Havasi Andrással, és egyik tanítványánál fogtam bele a Tai Ji Quan (Tai Chi Chuan) elsajátításába. A Tai Ji gyakorlása nem csak az egészség megőrzését szolgálja, hanem a mozgáson keresztül teljes lényünkre hat, segítve a testi, lelki, szellemi összhang megteremtését. A Tai Ji révén belecsöppentem a kínai kultúra és filozófia világába.

Ezzel szinte egy időben tartották Magyarországon az első nyilvános előadást a Feng Shui-ról. Bármennyire is próbáltam megérteni, nem állt össze a kép, úgy éreztem, valami hiányzik. Mint sokan mások, én is a könyvek sokaságából próbáltam megkeresni kérdéseimre a választ, nem sok sikerrel. Egyre nagyobb lett a távolság a Tai Ji Quan elméleti és gyakorlati ismerete, és az általam megismert Feng Shui elvek között. Kiábrándultan tettem félre a könyveket.

2004. volt a fordulat éve, amikor beiratkoztam a Master Joseph Yu által alapított kanadai székhelyű FSRC (Feng Shui Research Center) - nemzetközi Feng Shui Kutató Központ - magyar nyelvű levelező tagozatára, amelyet Halassy Marianna Feng Shui mester vezet.

Itt megtaláltam azt, ami elvezetett ezen ősi mesterség gyökereihez, és teret adott önmagam kiteljesítéséhez. Amikor lehántjuk a babonás hiedelmeket és zavaros elméleteket, teljes mélységében és szépségében feltárul előttünk a módszer igazi lényege.

 

Vissza a tanácsadókhoz